Selectați pagina

Ţară sfântă

Prin vremuri, multe ţări s-au autoproclamat „ŢĂRI ALE LUI DUMNEZEU”.N-a fost să fie niciuna. Adevărata ţară a lui Dumnezeu se conturează a fi ROMÂNIA. N-o spun eu, o spun alţii:”Avem o ţară MINUNATĂ.Avem un popor MINUNAT”.
La noi, MINUNILE cresc pe marginea drumului ca muşeţelul, ca troscotul  şi ca pirul.Avem grămezi de MINUNI, adică de lucruri imposibile reale, pe care numai eroii şi zeii le pot face.Nu suntem ţară de eroi?

Viitorul nostru e TRECUTUL.Nu e asta o minune?”Cu noi viitorul trece!” spunea şi Eminescu, bănuind o bănuială adevărată.
Evoluăm prin involuţie, spre sălbăticie, ne civilizăm prin barbarie. Ne stilăm prin vulgaritate.Ne aristocratizăm prin mahalagism, ne simfonizăm prin manelism.La noi,pe-o gură de rai, contrar gravitaţiei bunului simţ, ce e gratuit se plăteşte,apa potabilă nu se poate bea, frigul din calorifere se plăteşte precum căldura, pensiile sunt mai mari decât salariile, salariile cresc prin diminuare, înaintăm privind în urmă, nivelul de trai creşte scăzând, speranţa de viaţă e mai mare prin creşterea mortalităţii,ieftinul e mai scump,construim prin distrugere,producem importând. Diploma de competenţă e şpaga, constituţia se respectă ocolind-o şi sărind-o, se aleg academicieni cu patru clase primare şi cu media scăzută la purtare.

Asfaltăm cu gropi şi avem realizări doar pe hârtie.Avem libertăţi garantate, dar pedepsite, avem şcoli unde se învaţă analfabetismul, spitale care te îmbolnăvesc, vinovaţi fără vină,coruţie fără corupţi,terorism fără terorişti,salarii fără bani, cafea fără cofeină,bere fără alcool,turism fără turişti.În fond, nu avem decât forme fără fond.Aici e ţara unde FĂRĂ înseamnă PLUS. Pe lângă MINUNI avem şi SFINŢI. Avem trei milioane de SF.ION, două milioane de SF.Gheorghe,un milion de SF.Vasile,un milion de SF.Ştefan, un milion de Sf. Marii! Credinţa românului se concretizează la orice pas:”Doamne,ce-o mai fi şi asta?” „Apără,Doamne,şi fereşte!”Trăim când invers,când de-a-ndoaselea. Suntem în lumea lui Kafka?Nu,trăim o realitate paralelă! Suntem ŢARA SFÂNTĂ! Ne-a pus DUMNEZEU mâna în cap! Fără îndoială, DUMNEZEU E ROMÂN!

Ţară legumicolă

Ni se demonstrează, zi de zi, că realitatea, în care mai mult murim decât trăim, este eminamente fructifero-legumicolă. Din vârful spalierului oficial, se legiferează spiritul legumei şi al fructului de livadă sau de pădure, vrând parcă să sugereze că suntem, la propriu, în pom şi la pământ, dacă nu chiar sub pământ.

Educaţia este VARZĂ. Sănătatea este VARZĂ.Cultura  esteVARZĂ. Administraţia este VARZĂ. Defilăm în faţa lumii cu hazul de necaz şi cu PRAZUL. Morala  nu mai face nici cât o CEAPĂ degerată. Guvernanţii, umflaţi ca DOVLECII, scot din PEPENI un neam cu tradiţii de mămăligă. Partidele politice îşi vând, unele altora, CASTRAVEŢI la grădinar, iar poporului îi oferă, gratis, GOGONELE. Politicienii, cu antecedente de bibelouri şi statui, vaccinaţi cu imunităţi constituţionale, îşi arată, vesperal, FASOLEA dentară la televizor, semănând MĂRUL discordiei între toate ramurile leneviei naţionale.

Rudele guvernanţilor au răsărit precum CIUPERCILE  după ploaie şi ne freacă USTUROIUL de câte ori ne lovim, oficial, de ele. În Europa ne amestecăm ca MĂRARUL în ciorbă, aşteptând să pice PARĂ mălăiaţă din truda altora. De atâta criză, tot românul a SFECLIT-o, a MORCOVIT-o, de i s-a încreţit gura ca de PERE pădureţe şi de MURĂTURI. N-avem CARTOFI, dar avem cartofori! Dă-i în SPANACUL cui i-a făcut!

Poze:

1. Poză de grup cu participanţii la şedinţa Cenaclului Anonimul, Tătărani 7 iulie 2012 de la stanga la dreapta: Rândul I: Marin Mocanu, Gheorghe Cernat, Gheorghe Indre, Mazere Maria, Ion Mazere, Sever Răduică Rândul II:, Maria Gruia, Lucian Gruia, George Canache, preot paroh Octavian Teodorescu, Constantin Dudu Ionescu.

2. Prânz comun cu participanţii la şedinţa Cenaclului Anonimul pe terasă la Tătărani 7 iulie 2012

3. Scriitorul Marin Radu Mocanu şi poetul   Sever Constantin Răduică la şedinţa Cenaclului Anonimul 7 iulie 2012

4. Poetul Sever Constantin Răduică şi poetul George Canache la şedinţa Cenaclului Anonimul 7 iulie 2012

5. Gheorghe Indre, Preot paroh Octavian Teodorescu şi col. Dan Gâju la şedinţa Cenacului Anonimul
Gândul Anonimului

Arhivă