Selectați pagina

Sorin MIHĂILESCU – AEROPORTUL INTERNAȚIONAL CRAIOVA VA PURTA NUMELE ACADEMICIANULUI GEORGE CONSTANTINESCU

Sorin MIHĂILESCU – AEROPORTUL INTERNAȚIONAL CRAIOVA VA PURTA NUMELE ACADEMICIANULUI GEORGE CONSTANTINESCU

AEROPORTUL INTERNAȚIONAL CRAIOVA VA PURTA NUMELE ACADEMICIANULUI GEORGE (GOGU) CONSTANTINESCU

Sorin MIHĂILESCU

În cadrul primei ediții a festivalului „Craiova Science”, președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a anunțat că autoritățile județene doresc ca Aeroportul Internațional din Craiova să poarte numele savantului craiovean George (Gogu) Constantinescu.
Revista „Știință și Tehnică”, cea mai cunoscută și mai prestigioasă publicație cu caracter științific, i-a dedicat o ediție specială și o dezbatere în care renumiți oameni de știință au reliefat personalitatea excepțională a marelui inventator, creator al Teoriei Sonicității.
În cadrul acestui eveniment, Fundația Națională „Niște țărani” a prezentat, prin vocea vicepreședintelui Sorin Mihăilescu, realizările genialului craiovean, care a uimit lumea cu cele 400 de invenții, fiind așezat, pentru totdeauna, în vârful ierarhiei, adică în tabloul celor „17 pionieri ai progresului tehnic, în perioada 1900-1925”.

Alexandru Maruta si Sorin Mihailescu la Muzeul National Tehnic Dimitrie Leonida

Alexandru Maruta si Sorin Mihailescu la Muzeul National Tehnic Dimitrie Leonida

EXPOZIȚIE „ROMÂNI GENIALI – GOGU CONSTANTINESCU”

De asemenea, i-a fost adus și omagiul unor renumiți artiști plastici, dintre care amintim: Corneliu Vasilescu, Radu Aftenie, Grigorie Minea, Gheorghe Ciobanu, Cristian Bădescu, Mircea Romanescu, Gheorghe Dican, Dumitru Bezem, Ovidiu Cărpușor, Laurențiu Dimișcă, Constantin Sinescu, Mihaela Vieru, Iulia Uță, Cristian Bădică, Loredana Stancu. Lucrările lor au fost reunite în expoziția de creație artistică „Români geniali – Gogu Constantinescu”, deschisă la Centrul FNT din bd. Basarabia nr.9. Fundația a propus ca efigia creată de marele sculptor Radu Aftenie, să fie montată pe placa comemorativă care urmează să fie dezvelită la Aeroportul Internațional „George Constantinescu” Craiova.

PROPUNERI PENTRU ȘTIINȚA ROMÂNEASCĂ

Ing. Sorin Mihăilescu a continuat manifestările începute la Londra, în 2015 și a înaintat autorităților alte demersuri : inițiativa prin care ziua de 4 octombrie să devină „Ziua Științei și Tehnicii românești” și propunerea ca numele celui care a elaborat în 1905 „Teoria betonului armat”, să fie înscris în titulatura prestigioasei instituții de învățământ „Universitatea Tehnică de Construcții Gogu Constantinescu București”.
Președinte,
Olimpiodor Antonescu
26.10.2021

Alexandru Măruta si Sorin Mihailescu langa primul pod de beton

Alexandru Măruta si Sorin Mihailescu langa primul pod de beton

Gândul Anonimului

Arhivă