Selectați pagina

Impresii ale cititorilor şi aprecieri ale cititorilor

ION MAZERE: Gândul anonimului
Pe pagina de Internet: www.ionpetrescu.ro

O mână de conaţionali, cu tâmplele argintate de vreme, cu visele turnate în cupele cuvintelor, cu talente şi preocupări complementare, cum-necum, au rostuit anul trecut, dar şi în acest an, o publicaţie cu peste 60 de pagini şi un tiraj de 300/400 exemplare, în care confesiunile, opiniile, poemele, fragmentele din alte tentative literare prind contur sub un generic neaşteptat – Gândul anonimului.

GA nr.47-48 Col Ion Petrescu

Ion Mazere este cel care a iniţiat această succesiune de întâmplări cu finalităţi publicistice. Sprijinit de Gheorghe Indre. Şi încurajat de Gheorghe Văduva, scriitor, poet şi eseist cunoscut arealului militar de ieri şi de azi.

Gândul anonimului este o publicaţie atipică, la care îşi mai aduc contribuţia Vasile Moldovan, jurnalist cu o sensibilitate aparte, dar şi Gheorghe Cernat şi Nicolae Stoicescu.

Mazere, Văduva şi Moldovan sunt uniţi de aceeaşi carieră militară iniţială, la dispăruta armă… grăniceri.

Una în care a contat credinţa într-o misiune deloc comparabilă cu acelea tipice altor arme, pentru simplul motiv că imprevizibilul constituia nota caracteristică a fiecărei noi patrulări la margine de ţară.
Până la urmă, ambiţia şi reuşita lui Ion Mazere, un simplu colonel în rezerva oştirii, de a coagula o comunitate literară cu spirite cel puţin neaşteptate, constituie o probă de optimism, într-o etapă pesimistă a existenţei naţionale.

Cei interesaţi de colaborări la această revistă deloc accidentală, sau dornici să sprijine apariţia sa pot telefona la 021. 745. 02. 06, unde inimosul şi tenacele Ion Mazere le va răspunde cu vocea sa tunătoare – de ex- comandant de batalion – şi căldura sufletească a unui român ce şi-a reproiectat traseul vieţii pe nimbul unei publicaţii cu nu puţine pagini scrise cu talent. Şi exemplară modestie literară. Dovadă fiind website-ul: www.gandulanonimului.ro.

Col. Ion Petrescu

Mesaj primit pe e-mail de la Felicia Tulai

Bună seara Domnule Indre,

Vă mulţumesc in primul rând pentru revistele trimise, dar mai ales pentru oportunitatea pe care mi-aţi dat-o să fac cunoscută munca părinţilor mei într-o revista dedicată lunenilor şi celor cărora le pasă de ceea ce se întamplă în satul nostru. Citind revista Gândul Anonimului sunt impresionată şi mandră in acelaşi timp că fac parte din aceasta comunitate care a dat oameni de valoare, care se poate mândri cu o istorie şi care a renăscut după momentelor grele care au încercat aceste meleaguri în tot acest timp. E de datoria noastră, a noii generaţii şi a generaţiilor următoare să ne facem strămoşii mândrii de noi şi să nu lăsăm ca munca lor să se risipească prin indiferenţa noastră.

Tot în contextul cunoaşterii mai ample a preocupărilor lunenilor din vremuri străvechi v-aş adresa o intrebare: ştiţi de când au început oamenii din zonă sa facă ulei ? Unde mergeau sa-l facă şi dacă mai exista în zona noastră acea locaţie?

PS: Am înteles că revista a fost trimisă Ambasadei Franţei în Romania. Vă spun şi dumneavoastră aşa cum i-am transmis şi Dlui Mazere că mi-ar fi plăcut ca revista sa fie insoţită şi de un colet cu uleiurile de la Luna. În cazul în care pe viitor veţi mai avea astfel de situaţii, nu ezitaţi să-mi trimiteţi un mesaj scurt şi vă voi trimite.

Vă doresc o seara bună şi multă sănătate!

Cu stimă,

Felicia Tulai

Mai jos este prezentată în facsimil  Comanda adresată în 9 .11. 2011,  de Biblioteca Publică de Stat din Munchen Germania, către Societatea Derex Com SRL din Bucureşti pentru achiziţia cărţii Comuna Luna Istorie.Trăinicie şi adevăr pe Valea Arieşului , autor col..(r) Ion Mazere-Luneanu, Editura Perfect Service 2008,.

Biblioteca solicită achiziţionarea cărţii la un preţ de cca. 10 Euro. Cartea a fost livrată societăţii şi prin ea Bibliotecii de domnul colonel , în data de 5 iunie 2013 .


Gândul Anonimului

Arhivă