Selectați pagina

Doina BÂRCĂ – PAZNIC LA MARGINEA LUMII de Gheorghe Indre

Doina BÂRCĂ – PAZNIC LA MARGINEA LUMII de Gheorghe Indre

PAZNIC  LA  MARGINEA LUMII
de  Gheorghe Indre

Doina  BÂRCĂ

Gheorghe Indre își începe scrierea în acest volum, menționând că împlinirea vârstei de 40 de ani în 1993, este pentru Domnia sa, un plan psihologic…

Își scrie rândurile cu caracter de amintiri, și nu rămâne nepăsător la suferințe și nedreptăți. Activitatea sa de inginer electroenergetic l-a  plimbat și pe alte meleaguri (SUA), provocările fiind mari, impunând o gândire profundă, nouă, în gestionarea  rațională a energiei.

Peripețiile  în aeroport, ori pe drumul până la destinație, incidentele mici, l-au făcut să zâmbească cu subînțeles, gândindu-se la necunoscutul și neprevăzutul, ca acțiune nouă de conturat…

Scrieri (aici, proză scurtă) cu caracter documentar, cu minuțiozitate prezentate, fac din autor un adevărat povestitor, atent și marcat de schimbările din existența sa, dar și a Țării, pe toate planurile.

Se conturează ca personaj principal Gheorghe Sabău, cu viața sa plină de schimbări, de evenimente, și care înaintând în vârstă își perfecționează și își păstrează o statornicie temeinică în înțelepciunea cu care se descurcă în viață. Mai facem cunoștință cu mama lui Gheorghe, care avea o rafinată știință a comportamentului (așa spune autorul), ea, femeia curajoasă, blândă și întreprinzătoare.

Marișca, Vasile Sabău, tatăl lui Gheorghe, au ajuns și ei în comuna Luna, locul în care a văzut lumina zilei autorul. Sunt amintite Valea Chioarului, Băița de Sub Codru, locuri cu un pitoresc de poveste, așa cum sunt pretutindeni în țara noastră unică, ROMÂNIA. Plaiuri care mențin la suprafața simțirii  scriitorului dorul de acasă, lumea sufletului său care nu are margini…

Vasilică, Ion, Tudor, și multe amintiri din copilărie, ori lumea satului curat, cu oameni care își duc viața în credința lui Dumnezeu, toți și toate, reprezintă, pentru talentatul autor, nestemate de simțire, zugrăvite  și zăvorâte în suflet cu lumina frumuseții vieții, cu bune și cu rele.

Scriitor, povestitor, fin observator, sunt însușiri  ale OMULUI  GHEORGHE INDRE, care mențin într-un cadru de prețuire, oameni și locuri într-un volum cu dragoste scris și care lasă în urma citirii valoare scriitoricească.

Sincere felicitări!

Doina  Bârcă

PAZNIC LA MARGINEA LUMII

PAZNIC LA MARGINEA LUMII

Gândul Anonimului

Arhivă