Selectați pagina

Ce spun cititorii despre Gândul Anonimului

Aprecieri din partea domnului inginer Vanca Artemie

Dragă domnule Indre,

O fac cu întârziere, dar din toată inima: Vă mulţumesc pentru recenzia pe care aţi făcut-o carţii mele „Comorile de sub Meseş”. Aţi reuşit, după părerea mea, mai bine decat alţi recenzenţi, pe numai o pagină, să surprindeţi ceea ce este esenţial în carte, ceea ce denotă că aţi citit-o atent şi că aveţi un dezvoltat spirit analitic.

Am citit cu interes cele câteva numere din Gândul Anonimului pe care mi le-ati făcut cadou. Este o revistă foarte bună, scrisă de o mână de oameni sufletişti si talentaţi. Felicitări! Transmiteţi-le colaboratorilor dvs. următoarea apreciere la adresa pensionarilor de genul celor din Cenaclul „Anonimul”, aparţinând academicianului Gheorghe Păun, un ilustru matematician si, in acelasi timp, scriitor si activist pe tărâm cultural:

”Nu voi osteni niciodată să-mi scot pălăria în faţa pensionarilor care se manifestă ca oameni/creatori de cultură. Le-ar putea fi atât de uşor să se dedice nepoţilor, politicii de provincie, privitului spre cer în aşteptarea poştaşului, făcutului-de-nimic, cel după care din copilărie tânjim cu toţii, dar ei au ales să scrie, să editeze sau să comenteze cărţi, să scrie şi să editeze reviste, să cioplească în lemn, să picteze, să anime cenacluri. Îi admir pe cei care fac asta ca sarcină de serviciu – deşi, câte nu se pot face în opt ore de birou, mai ales dacă există şi o echipă la dispoziţie! – dar pentru cei care fac cultură de dragul culturii, de drag pur şi simplu, nu ar trebui să fie laudă prea mare”

Vă doresc succes in tot ce faceţi şi numai bine!

A.Vanca

Călin Mărginean

Cuvine-se cu adevărat… să le mulţumim din nou domnilor Gheorghe Indre şi Ion Mazere pentru gestul deosebit pe care l-au făcut trimiţând pe adresa Asociaţiei LUNA cinci exemplare din ultimul număr al revistei ”Gândul Anonimului”.
Nu mă satur să spun cât de mult apreciez munca acestor oameni care, fără a urmări vreun beneficiu personal, depun eforturi uriaţe (incluzându-le pe cele materiale) pentru a menţine vie aceasă oază de cultură, istorie şi informaţie atât de preţioasă pentru noi, lunenii. Constat, din păcate, că în momentul de faţă interesul manifestat de noi, potenţialii cititori, de a ne apropia de această publicaţie este minim, dar sper ca asta să fie o situaţie temporară cauzată, poate, de grijile cotidiene care se cam înmulţesc în ultima vreme.

Deoarece am convingerea că revista ”Gândul Anonimului” este unul dintre puţinele izvoare de informaţie, şi cel mai la îndemână, de unde să putem afla adevărata istorie a satului nostru şi multe biografii de luneni, voi împrumuta revista tuturor celor care vor să o citească. Aştept doritori.

Scrisoare de apreciere primită la redacţie

Stimate Domnule Colonel Mazere,

În primul rând, vă felicit călduros pentru faptul că prestigioasa revistă „Gândul Anonimului” a intrat în al nouălea an de existenţă.

Am încercat sentimente de mare bucurie, citind în ziarul „Obsevatorul militar” despre apariţia cu nr. 46 al publicaţiei.

Scrisă cu aplomb şi acurateţe, cu o înfăţişare grafică de excepţie, a reuşit să satisfacă, în timp, toate exigenţele cititorilor săi.

De aceea – am numai cuvinte de laudă, stimă şi admiraţie la adresa D-voastră, stimat coleg şi prieten, care aţi reuşit să coagulaţi în jurul D-voastră, colaboratori consacraţi, care deja şi-au transformat numele în renume.

Având în vedere că revista cuprinde şi articole sub semnătura D-voastră, întoarcerea în timp – „GRĂNICERUL” aş fi deosebit de onorat să primesc şi eu această revistă, care şi-a câştigat, în timp, prestigiul indubitabil.

Acum, la sosirea toamnei, când A ruginit frunza din vii şi rândunelele au plecat, a revenit în actualitate şi cântecul – A venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva.

Vă rog să-mi acoperiţi inima cu revista care este atât de dragă inimii mele şi care mi-ar aduce gura de oxigen de care am atâta nevoie acum, la anii senectuţii.

În speranţa că veţi ţine cont de rugămintea mea, vă rog să primiţi asigurarea înaltei mele consideraţii.

Cu stimă şi deosebit respect,

Am onoarea să vă salut,

Colonel (r), Petre C. Brabete

Semnal Observatorul Militar

Deşi, spre regretul nostru,  conţine unele mici inadvertenţe publicăm semnalul privind apariţia nr. 45-46 apărut în Obseservatorul Militar nr. 36/2012:Gândul Anonimului

Arhivă