Selectați pagina

ALEXANDRU PACIOGA – A trecut în eternitate

ALEXANDRU PACIOGA – A trecut în eternitate

ALEXANDRU PACIOGA
Un inginer cu pasiune pentru literatură
A trecut în eternitate!

Alexandru Pacioga a fost un inginer prin excelență, un foarte bun proiectant în domeniul tehnologiei construcțiilor de mașini, și-a iubit profesia, a îndrăgit toate proiectele pentru care a lucrat și care s-au concretizat în construcție de mari întreprinderi pentru realizarea de uzine producătoare de mașini și utilaje pentru toate domeniile industriale.

L-am cunoscut pe domnul Pacioga în data de 1 aprilie 2013, ziua în care, într-un entuziasm remarcabil, am hotărât împreună și cu domnul inginer Nicolae Vasile să propunem conducerii AGIR înființarea unui cerc literar al scriitorilor ingineri. Între participanții la acea ședință de constituire era și un domn în vârstă, pensionar de o bună bucată de vreme, un împătimit al cuvântului scris în versuri sau și în proză, care exprima cu întreaga față bucuria de a fi unul dintre membrii fondatori ai acestui cerc literar.

După acest moment a participat adeseori însoțit de soția dumnealui, doamna Sorica Pacioga, la ședințele cenaclului unde a citit poezii și texte literare scrise cu dăruire și cu pasiune pentru cuvântul folosit ca instrument și produs al limbii române.

A fost un om de o mare sensibilitate, dăruit familiei, un exemplu de modestie și eleganță comportamentală. A devenit un cititor pasionat și consecvent al revistei Gândul anonimului,
în care a publicat versuri scrise după anii de după pensionare. Și soția dumnealui  a fost un membru activ al cercului literar, un om cu mari posibilități creatoare atât în domeniul literar cât și în cel al creației plastice, calități și talente ilustrate în poezie și în tablouri de o mare expresivitate și frumusețe.

Dispariția inginerului poet Alexandru Pacioga a lăsat mai sărac cercul scriitorilor ingineri, a făcut să le lipsească un model uman de mare excepție care a strălucit în primul rând în activitatea profesională inginerească, în familia frumoasă pe care a întemeiat-o și de ale cărei daruri s-a bucurat și, nu în ultimul rând, în domeniul creației literare, care i-a fost refugiu și modalitate de continuare a vieții sociale active într-un un mediu elevat, alături de oameni care l-au prețuit, l-au stimat și l-au respectat pentru tot ceea ce a realizat și a reprezentat.

Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în rândurile celor drepți!

Gheorghe INDRE

Gândul Anonimului

Arhivă