Selectați pagina

Mesaje de la cititori

Impresii şi aprecieri publicate în spaţiul electronic  de cititori luneni din  străinătate

Cristina Cuc (Norvegia)

Buna ziua! Mărturisesc că sunt foarte plăcut impresionată de dăruirea şi implicarea dumneavoastră. Pierdusem oarecum interesul pentru presa românească, atât în ceea ce priveşte articolele, cât şi comentariile de la subsol ce abundă în exprimări vulgare şi de multe ori, fără legătură cu subiectul dat, în momentul în care cineva mi-a semnalat existenţa publicaţiei Gândul Anonimului. Publicaţia mi-a dat viziunea unei pete de culoare pe o mare cernită şi învolburată, o corabie pe care îşi găsesc refugiul din cotidian oameni cu sufletul frumos, oameni ce cred într-o altă scară de valori. Unor astfel de corăbii le doresc un vânt bun să le sufle în pânze  şi la fiecare destinaţie să găsească un ”acasă”! Cu siguranţă, experienţa dvs. de viaţă şi profesională ne va fi de mare ajutor pe drumul pe care am pornit, mai ales că ea vine ”la pachet” cu un ”bonus” deloc de neglijat:  frumoasele şi interesantele dvs. versuri şi povestiri izvorâte dintr-un suflet sensibil la frumos, pe care vicisitudinile vieţii nu  l-a înăsprit, dimpotrivă…

Vă doresc multă sănătate, , multe momente frumoase alături de cei dragi, putere de muncă şi ne doresc să ne rămâneţi mereu alături! Cu stimă şi prietenie, Cristina!

Călin Mărginean (Spania):

Impresionant! Vreau sa ii transmit domnului Mazere felicitările şi mulţumirile mele. Vă apreciez munca demonstrată prin cele scrise mai sus şi vă mulţumesc pentru ca mi-aţi oferit ocazia de a afla lucruri extrem de interesante despre trecutul satului nostru. E mare păcat că sunt extrem de puţini cei care ştiu de existenţa acestui blog, poate dacă mai multă lume ar citi ce scrieţi dumneavoastră aţi reuşi să faceţi ceea ce nu au făcut nici profesorii / învăţătorii noştri şi nici “edilii” de atunci sau de acum, să ne prezinte neamul.
Totodată ţin sa îi mulţumesc anonimului care m-a îndreptat spre acest loc.

Cristina Cuc Norvegia

Din căutările mele a rezultat că d-l colonel Ion Mazere nu are încă un profil pe facebook. Totuşi, prin atitudinea domniei sale, prin ceea ce a facut pentruLuna noastră dragă se cuvine a-i oferi un loc de onoare in grupul nostru, se cuvine a-i aduce mulţumiri şi laude pentru efortul şi perseverenţa cu care a căutat, în negura istoriei, documente şi dovezi ale existenţei, evoluţiei şi devenirii noastre. Gestul domniei sale este fără precedent în istoria satului nostru şi oricâte cărţi se vor mai scrie în viitor, d-l colonel Ion Mazere este şi va fi „deschizătorul de drumuri” în acest sens. Ii mulţumim şi îl aşteptăm printre noi!

Cristina Cuc ( Norvegia)

D-le Gheorghe Indre, nu incetez sa ma minunez cu câtă acurateţe redaţi atmosfera acelor vremuri! Frumoasa povestire din care putem trage învăţăminte în ideea că „vom fi ce am fost şi mai mult decât atât”, căci presupun că asta ne dorim cu toţii. E un bun exemplu de demnitate pentru toţi „cosaşii”! O lectură placută vă doresc tuturor! Merită cu prisosinţă să o cititi!

Adriana Blaga ( Spania)

Domnule colonel Mazere, domnule Indre, aveţi toată stima şi admiraţia mea pentru faptul că ne acordaţi atenţie şi vaărăpiţi din timpul dvs atât de preţios pentru a ţine legătura cu noi. Şi pentru că reuşiţi să ne faceţi să ne preţuim locul în care ne-am născut mai mult, cu fiecare zi ce trece. Sunteţi un exemplu pentru Noi, cei care nu mai trăim în Luna, că dacă nu ne uităm rădăcinile, vom fi puternici. Şi ne învăţaţi caăasta trebuie dus mai departe!

Cristina Cuc Norvegia

Norii-moşnegi albi adunaţi la tainice spovedanii, sania-soră a zborului, dealuri-uriaşi cuminţi, înveşmântare în covoare de toporaşi, zumzetul necontenit al popopoarelor de insecte, verdele ce alunecă în tonuri de galben şi ruginiu… sunteţi un romantic incurabil , d-le Gheorghe Indre! Vă e dor de lumea satului şi vă doare sluţirea pădurii româneşti prin defrişare. Sunteţi şi frumos şi eficient în acelaşi timp… Noi , lunenii, nu ştiam că avem un Geo Bogza sau un Calistrat Hogaş al nostru… Am simţit pe rând miros de fâneaţă , de toporaşi , de verde crud, mirosul iernii, dar şi al neputinţei, căci nu vom repara în zeci de ani ce s-a distrus în goana asta nebună după ce ? după înavuţire?…nici noi nu ştim..

Georgeta Mariana Constantea ( Spania)

Destăinuirea- dacă acesta e numai un fragment din nuvelă şi mă ţine lipită îmi imaginez cum e nuvela, să o începi şi să nu o laşi de citit până nu o termini… Mulţumesc pentru aceste rânduri şi felicitări.

Tomuţa Marius Cătălin ( Spania)

Dealurile , foarte frumos!…sper ca acest fragment să aibă un impact pozitiv asupra multor oameni…

Adriana Blaga ( Spania)

Va mulţumesc! M-aţi făcut să-mi doresc să fiu mai atentă la detalii când merg acasă. Am început să-i listez tatălui meu articole şi e foarte încântat şi emoţionat totodată.

Adriana Blaga ( Spania)

Multă sănătate şi putere , vă rog să îi transmiteţi domnului Mazere şi nu în ultimul rând asemenea vă doresc şi dumneavoa

Domnule Indre, tatăl meu are şi cartea domnului Mazere chiar de la domnia sa, din câte am înţeles  şi o preţuieşte foarte mult. Mărturisesc că deşi mi-a dat-o … nu am reuşi să o citesc . Însă el este foarte ataşat de satul Luna… Şi undeva este aşa cum spuneţi dumneavoastră, nepotul învăţătorului Barta Ion, poate aşa vă este mai familiar…

Gândul Anonimului

Arhivă